Haarlem, vrijdag 17 januari 2020

Misschien herkennen jullie je ook in het volgende.
Mijn focus dwaalde geregeld af en mijn agenda riep lange tijd weerstand op bij mij. Er stonden veel dingen in die of op voorhand of achteraf weerstand op riepen.. Het waren de dingen die ik voor me uit schoof omdat ik er of stiekem geen zin in had of omdat ik ze lastig vond. Of dingen te doen die me heel leuk leken, maar waarvan ik me achteraf afvroeg, waarom ik ze nou eigenlijk had gedaan? Wat had het bijgedragen aan mijn drukke ondernemers planning?

Eerder dit jaar ontving ik een uitnodiging van Mascha voor haar Mastermind cursus.
Twijfel twijfel. Elke week, 8 weken lang…
Ik doe al zo veel aan mijn branding. Mijn agenda zit al zo vol. Niet met de juiste dingen want als ik net zo veel facturen kon versturen als ik moest betalen dan was het doel bereikt.
Ach Natasja en Paulien doen ook mee, lijkt me in ieder geval wel gezellig.
Eenmaal aan boord kreeg ik het eerst Spaans benauwd. WEER een verplichting in mijn agenda erbij.. hoe dan?  WEERSTAND.

Gelukkig deed ik mee. Het was veel meer dan werken aan je online en offline branding. In deze 8 weken leerde ik toch wel als eerst doelen te stellen en daar naar toe te werken. Doelen stellen deed ik al veel, maar dit moesten meetbare doelen zijn. Lastig! Weer die weerstand 😉

Het volgende was die volle agenda een kritische blik toe te werpen want waar droegen al die agenda vullingen aan bij als ik er 1 mijn doel niet mee bereik en 2 het geen betaalde facturen oplevert.

Die onzekerheid die ik had als starter, zo leerde ik dat hebben vele ondernemers.
Pff wat een geruststelling!

Een stemtraining leerde mij hoe ik overkom, een blik door mijn online profielen leerde dat ik gelukkig mijn huisstijl doorvoer in alle uitingen. Ik heb een authentiek verhaal. Niet verzonnen, maar een uit mijn hart. En mooie profielfoto’s die passen bij wat ik wil uitstralen.

Doe ik het wel goed? Hoe kom ik over, matcht mijn idee hoe ik wil over komen wel met de indruk die ik achter laat?
Na deze 8 weken stroken mijn agenda items niet alleen meer met mijn doelen. Ik herken en waardeer mijn doelen, successen en leerpunten.

Ja het was gezellig en ja het was de moeite waard. En ik heb een aantal hele leuke dames een stuk beter leren kennen en we motiveren en steunen elkaar nog steeds in onze groepswhatsapp.

Mascha van Bizimpress: ik beveel je aan.

Met vriendelijke groet,
Rachel Schulte Familie Mediation