Geloof, Hoop en Liefde (toen en nu)

Ik was laatst op een feestje en daar ging Anita Meijer zingen.

Zo’n gouwe ouwe waarvan bleek dat ik vroeger de tekst heel anders verstond. En erger nog ook nog verkeerd mee zong. Okay ik was 7.. dan is het nog schattig.

Zo heb ik nog wel meer van die dingen die vroeger een hele andere betekenis hadden dan nu.

Bijvoorbeeld mijn bedelarmbandje met “Geloof, Hoop en Liefde”. Ik had geen idee wat het precies inhield en ik had hier ook zo mijn eigen betekenissen voor.
Ik ben katholiek opgevoed, althans, ik ben gedoopt, de Heilige Communie gedaan, het vormsel gehad en af en toe op zondag bezocht ik de kerk. Voor de gezelligheid dan. Kijken wie er allemaal waren uit het dorp. Maar eigenlijk had ik geen idee wat het katholieke geloof inhield.

In mijn belevenis toen stond het bedeltje Geloof, het kruisje dus, voor het katholiek zijn.

Het ankertje van Hoop snapte ik niet zo goed. Voor mij was het ‘hopen dat ik leuke dingen ging doen of krijgen, hopen dat oma niet dood ging en hopen dat vervelende dingen niet meer zouden gebeuren.

En Liefde stond voor verliefd zijn. Dat was mijn favoriet, want daar was ik echt goed in.

Ik kwam laatst dat armbandje, tijdens mijn kast opruimen voor mijn vertrek naar Bali, weer tegen. Het armbandje is voor mij heel waardevol omdat ik hem 40 jaar geleden van mijn oma heb gekregen. Inmiddels heb ik bakken met levenservaring opgedaan en ben ik al 15 jaar ondernemer. Met deze ervaring ben ik eens anders naar de bedeltjes gaan kijken en heb ik er naast de echte betekenis, hier en daar een aanvulling op gedaan;

Geloof

Geloof in jezelf! Geloof in jezelf is nodig om keuzes te maken, acties te doen, je doel te bepalen. en hé ik snap dat het niet altijd even makkelijk is.  Ik heb ook wel een paar (en meer) stappen gemaakt die niet goed uitpakte, waarvan ik dacht; hoe in hemelsnaam ben ik hier beland? Maar het geloof in mezelf heb ik nooit verloren.

Hoop

Die ik vroeger al niet begreep, heeft nog nooit het maximale uit mij of mijn bedrijf gehaald. Op hoop kan ik niet bouwen. Oma ging toch dood , ik kreeg niet alles wat ik wilde en vervelende dingen gebeurde toch. Hoop heeft mij vroeger meer teleurgesteld dan iets opgeleverd, dus die heb ik jaren geleden meer aan de zijlijn gezet.

Liefde

Alles is liefde! Liefde, voor jezelf en je naasten. Liefde is de motor, de energie die je daarvan krijgt, die je nodig hebt om maximaal te kunnen functioneren. Ik geloof er in dat je met liefde alles uit jezelf en je bedrijf kunt halen.

En natuurlijk draait niet alles op je binnenkant en kun je dit ondersteunen met een gepaste verpakking, houding en een juiste manier van communiceren. Alleen dan houd je relaties in stand en zul je zichtbaar zijn voor je klanten.

Liefs Mascha

Geef je impressie een boost! wil je gratis tips over over kleding, styling en make-up