“Gewoon zijn wie je bent werkt een stuk beter, toch mam?“

Heerlijk om dat te horen van je dochter 😜.

Zij is 22 jaar, zit op de Hogere Hotelschool, en kwam ‘per ongeluk’ terecht bij een zakelijke meeting van een stuk of dertig hogeropgeleiden uit hetzelfde vakgebied. Ja, ik omschrijf het wat cryptisch, maar dat lijkt me in dit geval beter. 

“Waarom doen mensen allemaal zo interessant en praten ze tegen elkaar op? Je krijgt zelf bijna het gevoel dat je mee moet doen, om net zo interessant te lijken.”
“Wie springt er tussenuit?“ vroeg ik haar. “Nou, degene die normaal doet en oprecht geïnteresseerd is in je. In plaats van vragen om het vragen.”
“Wat deed het met je?”

“Ik voelde me ongemakkelijk, dus ben ik bewust een rol gaan aannemen.” (Tja, 22 tussen allemaal zestigers).

Het mooie van alles: mijn dochter ziet en voelt het goed. Zo fijn. Sommige mensen moeten er 50plus voor worden om dat te kunnen zien en ervaren. Anderen zijn gelukkig een stuk jonger. Een schouderklopje voor mezelf, want als moeder doe ik het blijkbaar goed 😊

Dus een noot voor de lezer:

• Wees jezelf;)
• Je hebt geen bewijspraat nodig om interessant te zijn
• Wees je bewust van je communicatie en houding; alleen dan kun je een positieve impact maken 
• Als je toch een rol speelt, of tools gebruikt om connectie te maken, doe dat dan bewust.

Liefs Mascha 

www.bizimpress.com

Geef je impressie een boost! wil je gratis tips over over kleding, styling en make-up